Direct aan de slag?

Claire van Bavel

Sinds 2014 geniet ik van mijn leven als ondernemer. Ik haal energie uit mijn gesprekken met inspirerende mensen en het overdragen van mijn kennis op het gebied van social media. Op deze pagina vertel ik je meer over mij en mijn bedrijf, Claire & Content.

Hoe het begon…

Mijn bacheloropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht was vooral gericht op communicatie, maar mijn interesse ging vooral uit naar alles wat er gebeurde op het gebied van social media. Tegelijkertijd droomde ik van een baan in de magazinewereld. Ik vulde mijn bachelor aan met een minor journalistiek aan de School voor Journalistiek en besloot om een half jaar stage te lopen bij Kindermodeblog.nl, het online platform over kindermode van Frederieke Wieberdink. Hier leerde ik alles over bloggen, social media en contentcreatie.

Ik had de smaak te pakken en in het voorjaar van 2014 liep ik bij de Kamer van Koophandel binnen. Een sprong in het diepe, maar achteraf gezien de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Terwijl ik mijn bachelor en de gelijknamige masteropleiding aan Tilburg University (met als richting ‘Bedrijfscommunicatie en Digitale Media’) afrondde, zette ik mijn eerste stappen als ondernemer.

Droombaan

Als je mij nu vraagt of ik het ondernemen zou inruilen voor mijn droombaan, dan luidt het antwoord nee.

Dit ís mijn droombaan. Ik geniet iedere dag van de vrijheid die dit werk met zich meebrengt. Zo vind ik het heerlijk om mijn dag te beginnen met een lange bosrit op mijn paard Whisper of een wandeling met de hond, om vervolgens in de avond of in het weekend wat langer door te werken. Daarnaast ben ik elke keer weer trots als ik mijn interviews in de magazines zie staan en haal ik ongekend veel energie uit het geven van workshops en 1-op-1 strategiesessies. Als social media expert leer ik zoveel verschillende mensen en bedrijven kennen en ik vind het leuk om samen met ondernemers de diepte in te duiken, om zo hun social media naar een hoger niveau te tillen.

Ik onderneem vanuit passie en flow en vind het belangrijk om regelmatig stil te staan bij wat ik doe. Voelt het nog wel goed, werkt het nog wel voor mij? Want alleen als ik er zelf achter sta, kan ik mijn klanten zo optimaal mogelijk helpen.

Claire & Content

Zowel clair(e) als content zijn Franse woorden. Clair betekent ‘duidelijk’, ‘helder’, terwijl content voor ‘tevreden’ staat. En dat is precies wat ik met mijn klanten wil bereiken; duidelijke afspraken, met tevreden klanten als resultaat.

Stay up to date

Een kijkje achter de schermen

In mijn columns deel ik mijn persoonlijke mening en ervaringen over allerlei onderwerpen. Ook deel ik regelmatig handige tips over Instagram.