Direct aan de slag?
23 maart 2022

Ins & Outs Q1 22: nieuwe Instagram functies

Achter de schermen is Instagram druk bezig met het ontwikkelen en uitrollen van allerlei nieuwe functionaliteiten. Ook krijgen bestaande functionaliteiten een nieuwe twist, zoals de linksticker. In deze blog neem ik je mee in de laatste ontwikkelingen.

 

Chronologische feed

It’s coming! Dat zou betekenen dat we onze tijdlijn chronologisch kunnen ‘afscrollen’. Deze functie is – voor zover ik weet – nog niet uitgerold in Nederland. Wel is al bekend dat als je de feed op chronologisch zet, je vanuit die layout geen Stories kunt bekijken.

Likes voor Stories

Vanaf nu kunnen we Stories ook liken. Deze likes zijn alleen zichtbaar voor degene die de Story gepost heeft, ze zijn niet openbaar. Gebruik hiervoor het hartje in de balk onderin.

Nieuwe poll sticker in Stories

De poll sticker heeft een upgrade gekregen, al vindt niet iedereen deze vormgeving mooi. Wel fijn: je kunt nu meer opties toevoegen en langere teksten invoeren.

Stories opslaan als concept

Met deze nieuwe functie kun je Stories alvast klaarzetten als concept en later publiceren. Doe dit wel binnen zeven dagen, want dan verwijdert Instagram je concept.

Instagram Live inplannen

Vanaf nu kun je je Instagram Live’s inplannen en aankondigen met een badge op je profiel. Deze badge staat op je profiel, onder je bio. Je zou dus een live Q&A over een bepaald onderwerp kunnen aankondigen met deze functie.

Moderator voor Instagram Live

Je kunt nu een moderator toevoegen aan je Instagram Live. Deze moderator kan kijkers verwijderen, aanstootgevende comments rapporteren en comments voor bepaalde kijkers uitschakelen.

Van Highlight naar Reel

Vanaf nu kun je makkelijk een Highlight (Hoogtepunt, verzameling van geplaatste Stories) makkelijk omzetten naar een nieuwe Reel. Bekijk de Highlight, klik op de puntjes rechtsonderin en klik op ‘Omzetten naar Reel’.

Herinnering toevoegen voor posts

Heb je binnenkort een lancering of event gepland staan? Dan kun je de ‘Herinnering toevoegen’ functie gebruiken in je posts. Hiermee kun je een event aankondigen. Door dit te doen kunnen je volgers zich ‘abonneren’ op het event en hierover notificaties ontvangen. Deze posts kun je weer delen in je Stories en ook daar kunnen volgers zich abonneren op het event.

Abonnementen voor volgers

Instagram heeft een pilot uitgerold waarbij ‘content creators’ een abonnement kunnen aanbieden aan volgers. Zo kun je onder andere exclusieve stories en livevideo’s voor je abonnees posten. Dit brengt ontzettend veel nieuwe kansen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het geven van een online training of het opzetten van een mastermind groep via Instagram.

Up to date?

Heb jij deze updates nog niet? Dat kan (helaas) kloppen. Instagram rolt updates altijd gefaseerd uit, waardoor niet iedereen tegelijkertijd dezelfde updates ontvangt. Verder is het belangrijk dat je de Instagram app altijd up to date houdt. Tip: het kan helpen om de Instagram app even te verwijderen en opnieuw te installeren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ins en outs? Volg mij dan ook op Instagram!