Direct aan de slag?
15 juni 2022

Ins & Outs Q2 22: nieuwe Instagram functies

Achter de schermen is Instagram volop bezig met het ontwikkelen en uitrollen van allerlei nieuwe functionaliteiten. Wat betekent dit voor jouw merk of bedrijf? Ik neem je mee in de laatste ontwikkelingen!

 

Vastpinnen op je feed

Vanaf nu is het mogelijk om tot drie posts vast te pinnen bovenaan je feed. Deze posts staan dan vast bovenaan je feed. Dit is zeker handig als je bijvoorbeeld een post hebt waarin je je (opnieuw) voorstelt aan je volgers, of bijvoorbeeld een (tijdelijke) actie hebt lopen. Je kunt hiermee in ieder geval extra aandacht genereren voor belangrijke posts. Let op: Het heeft wel invloed op de look & feel van je Feed.

Interactieve stickers in Reels

Yes, deze update vind ik echt heel leuk! Vanaf nu kun je ook interactieve stickers – zoals de poll, quiz en ratingmeter – toevoegen aan je Reel. Het is op dit moment echter nog niet mogelijk om te zien wie wat gestemd heeft. Ik verwacht dat deze interactie – stemmen op een poll, quiz of ratingmeter – ook positief zal bijdragen aan het bereik van een Reel. Dit ben ik op dit moment zelf nog aan het testen.

Langere Reels

Tot nu toe kon je Reels van maximaal 15, 30 of 60 seconden lang maken. Instagram rolt nu de mogelijkheid om Reels van maximaal 90 seconden te maken uit. Ik zie overigens dat voornamelijk korte Reels (9 tot 15 seconden) het op dit moment goed doen, zeker als je de aandacht van de kijker in de eerste seconden weet te grijpen.

Sjablonen voor Reels

Het editen van Reels in Instagram zelf wordt nog makkelijker gemaakt. Thank god! Het is soms namelijk best veel gepruts om foto’s en video’s te laten matchen met de muziek. Instagram lanceert de optie om bestaande Reels te gebruiken als ‘sjabloon’. Als je hierop klikt, krijg je te zien hoeveel foto’s en/of video’s je moet toevoegen en hoelang deze shots moeten zijn om de bestaande Reel na te bootsen. Handig!

Minder Stories van één persoon

Je herkent het misschien wel: je kijkt Stories van de accounts die je volgt en stuit op een account die de afgelopen 24 uur wel tientallen – misschien wel honderden stories – heeft gepost. Daar moet je dan helemaal doorheen tikken. Instagram test momenteel een belangrijke update voor Instagram Stories, waarbij je maar drie Stories per account krijgt te zien. Wil je alle Stories van deze account bekijken? Dan kun je op ‘Show all’ klikken. Deze update gaat veel impact hebben op het bereik van je Stories, want in feite worden je Stories hierdoor aan minder personen getoond. Het bekijken van alle Stories wordt ervaren als een ‘extra stap’ voor de gebruikers en zo wordt de kans minder groot dat men hierop zal klikken. Ik verwacht dat veel accounts terug zullen gaan naar het posten van maximaal drie Stories per 24 uur en deze drie Stories dan ook optimaal zullen gaan benutten. Minder vluchtig behind the scenes beeld, meer interactie en storytelling.

Up to date?

Heb jij deze updates nog niet? Dat kan (helaas) kloppen. Instagram rolt updates altijd gefaseerd uit, waardoor niet iedereen tegelijkertijd dezelfde updates ontvangt. Verder is het belangrijk dat je de Instagram app altijd up to date houdt. Tip: het kan helpen om de Instagram app even te verwijderen en opnieuw te installeren. Maar let op! Hiermee worden concepten voor Stories en Reels ook verwijderd.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ins en outs? Volg mij dan ook op Instagram!