skip to Main Content

Eindredactie

Als freelance (eind)redacteur klim ik regelmatig in de pen. Zo schrijf ik al sinds de zomer van 2016 voor het magazine GOOISCH… als lifestyle en verzorg ik sinds 2019 met veel plezier de eindredactie voor dit mooie blad. Door bijzondere verhalen te schrijven, interessante mensen te interviewen en in bepaalde onderwerpen te duiken wordt mijn creativiteit geprikkeld.

(Eind)redactie voor magazines

Als jong meisje droomde ik al van een baan als redacteur bij een magazine. Tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen mocht ik stage lopen bij een online magazine over kindermode (Kindermodeblog van Frederieke Wieberdink), waarna ik besloot om als freelancer te starten. Sindsdien heb ik voor verschillende online en offline titels de redactie, eindredactie en hoofdredactie mogen verzorgen. Momenteel werk ik veel voor het magazine GOOISCH, waarvoor ik met veel plezier de redactie en eindredactie verzorg. Tevens stuur ik het team van gastbloggers op de website Gooisch.nl aan.

Opdrachtgevers

Zij gingen je voor…

“Voor de eindredactie van mijn e-book Reizend Ondernemen heb ik Claire ingeschakeld. Claire was snel beschikbaar en heeft zich ruim aan de deadline gehouden. Heel fijn! Ze heeft niet alleen alle spel- en typfouten uit mijn boek gehaald, maar ook meegedacht over de inhoud, een logische volgorde, kopjes, et cetera. Ik ben heel blij met Claire’s werk en zou haar zo weer inhuren voor een volgende klus. Aanrader als je een eindredacteur zoekt op wie je kan vertrouwen!”

“Graag wil ik Claire bedanken voor het verzorgen van alle mooie SEO-geoptimaliseerde teksten over aandoeningen op mijn website. De pakkende medische teksten geschreven in lekentaal hebben mijn praktijk voor fysiotherapie veel nieuwe klandizie opgeleverd. Andere praktijkeigenaren vragen mij vaak door wie de teksten zijn geschreven.”

Peter Ilchev
Fysio i

“Claire is erg gedreven, creatief, professioneel en gepassioneerd in de dingen die zij voor ons doet. Ze weet snel en grondig tot de kern te komen en levert prachtig werk. We werken nu al een aantal jaren met Claire samen voor content creatie en daar zijn we super blij mee. We zien haar ook absoluut als het verlengstuk van ons bedrijf!”

Eindredactie voor e-books en teksten

Van juli 2016 tot en met december 2017 heb ik Claire & Content gecombineerd met een parttime baan als assistent-uitgever bij een uitgeverij in Amsterdam. Ik was verantwoordelijk voor diverse boeken, van romans en gedichtenbundels tot informatieve boeken over bloemschikken en vioolinstrumenten. Nog steeds vind ik eindredactieklussen erg leuk; met mijn spreekwoordelijke rode pen ga ik vakkundig de hele tekst langs, tot de laatste letter.

Opdrachtgevers

Kan ik jou helpen met (eind)redactie?

Ik help jou graag met jouw tekst, manuscript of e-book. Neem vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden!

Back To Top